Крехко Свинско в Гювеч

28/02/2018
Албена Асенова
отАлбена АсеноваМастър Шеф63575620835
"Имате ли два гювеча, задължително и в двата пригответе крехко свинско в гювеч "
Приготвяне10 мин.
Готвене90 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 104
  • Преглеждания за месеца231
  • Преглеждания за седмицата68
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вратните пържоли се слагат в тиган със сгорещена мазнина и се запържват за кратко от двете страни. След като се извадят, се поръсват със сол и черен пипер.

На дъното на глинен гювеч се нареждат ред свински пържоли. Отгоре върху тях се разпределят половината от изчистените и нарязани на шайби лук, моркови и гъби. Поръсва се пак малко сол и черен пипер и се нареждат отново пържоли.

Отгоре се поставят останалите нарязани зеленчуци и в допълнение цели печени камби. Отново зеленчуците се овкусяват.

Пържолите се заливат с мазнината от пърженето и бялото вино, след което гвечът се слага в студена фурна.

Пече се на 220 градуса за около половин час, а след температурата се намалява на 180 градуса.

Когато месото е готово, се маха капакът и ястието се поръсва с настърган кашкавал.

Допича се, докато се разтопи кашкавалът.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар