Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Постна питка с лимонада

Постна питка с лимонада

Постна питка с лимонада
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Вкусни питки по време на пости - опитайте и днешното ни предложение с лимонада"

Необходими Продукти

  • лимонада - 300 мл
  • брашно - 500 г
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • олио - 2 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • семена - микс
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Количеството брашно пресяваме предварително в съд.

В чаша изсипваме лимонадата и разтваряме бакпулвера. Изчакваме да шупне и изсипваме в кладенчето, като добавяме и останалите продукти.

В друг съд смесваме содата за хляб и оцета и него добавяме към брашното.

Получава се тесто, което оставяме завито с кърпа да престой за известно време.

Започваме да оформяме питката, като разделяме тестото на 9-10 топки.

В тава, която предварително сме намазали с олио, поставяме топките една до друга.

Намазваме с олио отгоре и поръсваме със сусама, а с микса от семена си оформяме различни фигурки по желание.

Поставяме във фурна и печем до готовност.

Постната питка с лимонада е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: