Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Супа от леща с джинджифил

Супа от леща с джинджифил

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Супа от леща с джинджифил
Снимка: Величка Щърбанова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Любимата на всички супа от леща в един по-пикантен вариант с джинджифил"

Необходими Продукти

  • червена леща - 200 г
  • морков - 1 бр.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • зехтин - 3 с.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • люти чушки - 1 бр. сушена
  • черен пипер - щипка
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • шарена сол - 1/2 ч.л.
  • джинджифил - 1 ч.л. настърган на ситно ренде корен
  • сол - щипка готварска
  • лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази супа е от типа всичко на едно - много лесна, пикантна, здравословна, сгряваща и вкусна.

В тенджера слагаме почистената и измита червена леща.

Морковът е обелен и настърган на ситно ренде. Скилидката чесън - накълцана, джинджифилът - настърган. Сушеното люто чушле е препечено на котлона за секунди и натрошено.

Наливаме около 800 мл вода в тенджерата и добавяме зехтина, червеният и черният пипер, шарената и готварската сол, куркумата.

Слагаме капак и пускаме котлона на силна степен. В момента, в който заври, намаляваме и оставяме да къкри около 50 мин.

Пикантната супа от леща и джинджифил сервираме с пресен лимонов сок и препечени филийки.

Подходяща е за студените зимни вечери и в грипаво време.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: