Начин на приготвяне
Тази супа е от типа всичко на едно - много лесна, пикантна, здравословна, сгряваща и вкусна.
В тенджера слагаме почистената и измита червена леща.
Морковът е обелен и настърган на ситно ренде. Скилидката чесън - накълцана, джинджифилът - настърган. Сушеното люто чушле е препечено на котлона за секунди и натрошено.
Наливаме около 800 мл вода в тенджерата и добавяме зехтина, червеният и черният пипер, шарената и готварската сол, куркумата.
Слагаме капак и пускаме котлона на силна степен. В момента, в който заври, намаляваме и оставяме да къкри около 50 мин.
Пикантната супа от леща и джинджифил сервираме с пресен лимонов сок и препечени филийки.
Подходяща е за студените зимни вечери и в грипаво време.