Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Люта Шипка в Буркани

Люта Шипка в Буркани

Радка СлавоваРадка Славова
Помощник Готвач
8141299
Люта Шипка в Буркани
Снимка: Радка Славова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • Дозата е за 4 кг чушки
  • оцет - 2 бутилки /от по 500 мл/
  • захар - 1/2 килограм
  • сол - 6 с.л. ситна
  • черен пипер - 1/2 пакетче
  • бахар - 10 зърна
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тенджера разтваряме оцета със захарта, прибавяме и останалите подправки.

Измиваме чушките, изрязваме края на дръжките, подсушаваме и леко запичаме от двете страни.

Изпечените чушки веднага се слагат в тенджерата със сиропа и поставяме капака. Така, докато се изпекат всичките чушки.

Притискаме с чиния и оставяме да престои 12 часа, след което се слага 1 супена лъжица натриев бензоат.

Пълнят се бурканите плътно и се доливат със сиропа и се затварят с капачки.

Готови са за консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: