Вит картофен бюрек

06/03/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо130
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и запържете в него картофените малки кубчета до златиста хрупкава коричка.

Малко преди картофите да покафенеят, прибавете лука.

Запържете ги, като не позволявате да прегорят.

Прибавете вегета, сол и черен пипер на вкус.

Намаслете тавичка от йенско стъкло с 1 с.л. масло.

Намажете с масло 1 кора и върху нея сложете втора. Разстелете част от картофената плънка в края на корите и ги навийте.

Направете така и с останалите кори и плънка и ги подредете в съда, като спирала.

Намажете отгоре бюрека с останалото масло.

Сложете го да се пече на 180 градуса.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар