Начин на приготвяне
В купа омесете пилешката кайма със ситно нарязания кромид лук (може да го замените и с пресен зелен лук), ситно накълцаните печени белени червени чушки, сол, черен пипер и кимион на вкус.
Добавете разбитото яйце, чубрицата и бирата (на 100 г кайма по 10 мл бира).
Добавете и ситно нарязан пресен магданоз и разбъркайте всичко много добре.
Оставете каймата, покрита в хладилник поне за 3 часа, а най-добре за цяла нощ.
С намазани с олио ръце оформете кюфтетата и ги оваляйте в галетата.
Прехвърлете ги в тавичка с постлана хартия за печене и печете на средна решетка и включен вентилатор до готовност.
Пържете в силно нагорещено олио и от двете страни до готовност (около 20 -25 минути на 220 градуса).
За млечния сос смесете кисело мляко, майонезата, ситно нарязаните чушки и копъра, пресована скилидка чесън, сол и счуканите орехови ядки.
Прехвърлете в купички и сервирайте с кюфтенцата.
Пилешките кюфтета с млечен сос и бира са много вкусни!