Начин на приготвяне
Разтопете шоколада на водна баня.
Подгответе си овални формички за бонбоните и покрийте стените на формичките с шоколада. Излишното количество отцедете и запазете. Оставете формичките настрани да стегнат.
Мусът се приготвя, като първо трябва да сотирате лука. След това прибавете гъшия дроб и мащерката. Накрая прибавете Марсалата.
Вдигнете от котлона и оставете сместа да се охлади. След това сложете сместа в блендера.
Накрая мусът минава през много фина цедка и смесваме със сметаната и маскарпонето.
Когато сместа изстине, я изсипете във формите, които предварително обляхте с разтопения шоколад.
Накрая облейте отново от всички страни с шоколад и оставете да стегнат в хладилника.
Когато извадите бонбоните, ако има нужда от някоя страна да облеете с още шоколад, повторете процедурата и оставете отново да стегнат.
Вкусът на бонбоните е вълшебен.
Бонбоните от гъши дроб с шоколадова обвивка са готови.
Коментари