Бърза Торта без Печене

Адриан АлександровАдриан АлександровПомощник Готвач935185
02/03/2018
"Всеки може да направи торта с наша помощ, дори и вие - сега е моментът да опитате "
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 563
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • чаени бисквити - 3 опаковки
  • локум - 2 опаковки
  • вода - 1 ч.ч.
  • какао - 3 с.л.
  • орехи - 2 с.л. смлени
  • масло - 3 с.л.
  • течен шоколад - 3 с.л.
  • бял шоколад - 200 г
  • шоколадови пръчици - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На котлона затопляме водата и в нея разтваряме една опаковка локум и 1 с.л. масло. Добавяме течния шоколад и какаото, разбъркваме и отместваме от котлона.

Начупваме всички бисквити в сместа, сипваме орехите и когато се охлади малко, започваме да размачкваме с ръце до еднородна смес, подобна на гъста паста.

Нарязваме локума от втората кутия на парченца и го добавяме в сместа, като отново леко размесваме.

Облицоваме кръгла купа с фолио за свежо съхранение отвсякъде и намазваме с малко олио. Изсипваме вътре сместа, притискаме и заглаждаме добре.

Прибираме в хладилника за 40 минути, след което обръщаме тортата в широка чиния.

Разтопяваме белия шоколад заедно с останалото масло /2 с.л./ на водна баня и заливаме обилно тортата.

Изчакваме малко да се стегне леко глазурата и поръсваме с шоколадови пръчици.

Прибираме и съхраняваме тортата в хладилника.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар