Начин на приготвяне
Разбийте маскарпонето с пудрата захар. Разбийте течната сметана на гъст крем, прибавете и заквасената сметана.
Смесете всички съставки и разбъркайте до хомогенност.
Разтопете белия шоколад на водна баня и го прибавете на тънка струйка към сместа. Отново разбъркайте.
Затоплете прясното мляко. Потопете бисквитите в прясно мляко и подредете един ред в подходяща чиния.
Намажете с крем. Сложете отново ред бисквити и така до изчерпването на продуктите.
Завършете, като намажете бисквитената торта с крем.
Оставете тортата за около три часа в хладилник, след което поръсете с натрошени бисквити.
Украсете със свежи малини/ягоди/ и листенца мента.
Тортата Трошко е готова.