Начин на приготвяне
На котлона затопляме водата и в нея разтваряме една опаковка локум и 1 с.л. масло. Добавяме течния шоколад и какаото, разбъркваме и отместваме от котлона.
Начупваме всички бисквити в сместа, сипваме орехите и когато се охлади малко, започваме да размачкваме с ръце до еднородна смес, подобна на гъста паста.
Нарязваме локума от втората кутия на парченца и го добавяме в сместа, като отново леко размесваме.
Облицоваме кръгла купа с фолио за свежо съхранение отвсякъде и намазваме с малко олио. Изсипваме вътре сместа, притискаме и заглаждаме добре.
Прибираме в хладилника за 40 минути, след което обръщаме тортата в широка чиния.
Разтопяваме белия шоколад заедно с останалото масло /2 с.л./ на водна баня и заливаме обилно тортата.
Изчакваме малко да се стегне леко глазурата и поръсваме с шоколадови пръчици.
Прибираме и съхраняваме тортата в хладилника.