Гювеч със свинско, ориз и целина

02/03/2018
Ася Заевска
отАся ЗаевскаПомощник Готвач17319448
"Гювеч с ориз - опитайте и ще ни благодарите за хубавата рецепта "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо186
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета и с запържва в дълбока тенджера в силно загрятото олио за около 2-3 мин от всички страни, докато се зачерви.

Лукът се нарязва на едро и се прибавя към месото. След 2-3 мин се поръсва с червения пипер и се разрежда с 1 ч.ч. гореща вода.

Посолява се и се задушава за 20 мин на тих огън. След това се прибавят почистените и нарязани на кубчета чушка и моркови. След около 15 мин се изсипва и оризът и се залива с 600 мл гореща вода.

Щом водата кипне, сместа се прехвърля в глинен гювеч и се добавят доматеното пюре, целината и магданозът.

Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за около час час и половина (или докато ориза поеме водата)подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар