Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Гювеч със свинско, ориз и целина

Гювеч със свинско, ориз и целина

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Гювеч със свинско, ориз и целина2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Гювеч с ориз - опитайте и ще ни благодарите за хубавата рецепта"

Необходими Продукти

  • свински бут - 600 г (без кост)
  • ориз - 200 г
  • лук - 1 глава (голяма)
  • чушка - 1 бр. (червена)
  • моркови - 2 бр.
  • доматено пюре - 500 мл
  • олио - 6 с.л.
  • целина - 1 стрък
  • магданоз - 1 връзка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета и с запържва в дълбока тенджера в силно загрятото олио за около 2-3 мин от всички страни, докато се зачерви.

Лукът се нарязва на едро и се прибавя към месото. След 2-3 мин се поръсва с червения пипер и се разрежда с 1 ч.ч. гореща вода.

Посолява се и се задушава за 20 мин на тих огън. След това се прибавят почистените и нарязани на кубчета чушка и моркови. След около 15 мин се изсипва и оризът и се залива с 600 мл гореща вода.

Щом водата кипне, сместа се прехвърля в глинен гювеч и се добавят доматеното пюре, целината и магданозът.

Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за около час час и половина (или докато ориза поеме водата)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: