Начин на приготвяне
Месото се нарязва на парчета и с запържва в дълбока тенджера в силно загрятото олио за около 2-3 мин от всички страни, докато се зачерви.
Лукът се нарязва на едро и се прибавя към месото. След 2-3 мин се поръсва с червения пипер и се разрежда с 1 ч.ч. гореща вода.
Посолява се и се задушава за 20 мин на тих огън. След това се прибавят почистените и нарязани на кубчета чушка и моркови. След около 15 мин се изсипва и оризът и се залива с 600 мл гореща вода.
Щом водата кипне, сместа се прехвърля в глинен гювеч и се добавят доматеното пюре, целината и магданозът.
Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за около час час и половина (или докато ориза поеме водата)