Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Гювеч със свинско и ориз

Гювеч със свинско и ориз

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Гювеч със свинско и ориз
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Необикновено вкусен гювеч, който с удоволствие ще похапнем след малко"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • гювеч - 1 бр. консерва
  • лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
  • къри
  • магданоз
  • кашкавал - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета и го запържете в олио. Към него добавете нарязания лук.

След няколко 2-3 минути добавете измития ориз и когато започне да сменя цвета си, изсипете гювеча (патладжан, зелен боб, чушки, бамя, домати и доматен сок).

Добавете подправки на вкус, налейте вода и оставете ястието да се готви до омекване на продуктите. След като стане готово, изсипете гювеча в тавичка и поръсете с настърган кашкавал.

По желание може да запечете свинския гювеч, но аз не го направих, кашкавалът се разтопи от топлината на ястието.

Гювечът със свинско и ориз е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: