Обезкостен свински джолан с кисело зеле и ориз

ЗорицаЗорицаГуру94826029605
04/03/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 496
  • Преглеждания за месеца280
  • Преглеждания за седмицата53
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • джолан - около 1 кг, обезкостен
  • ориз - 1 ч.ч.
  • кисело зеле - около 1 кг
  • зелен лук - 1 връзка
  • морков - 1 бр.
  • черен пипер - 1 ч.л. (смлян)
  • кимион - 1 ч.л. (смлян)
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • зелев сок - 2 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • лют червен пипер - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаното на порционни парчета месо от джолана се запържва леко в олиото, изважда се от тигана и в същата мазнина се запържва нарязаните на ситно пресен лук, морков, измития ориз и когато оризът стане прозрачен, се добавя червеният пипер и две чаши вода.

Разбърква се и оставя, докато водата се адсорбира. Поръсва се обилно с черен пипер и кимион и се прехвърля в намазана с олио тавичка.

В същия тиган се добавя още малко олио и се запържва за кратко нарязаното кисело зеле. Добавя се зелевия сок, разбърква се и се прехвърля в тавата, всичко се разбърква отново, поръсва с малко черен пипер и кимион и олио.

Накрая се правят гнезда в сместа и в тях се поставят парчетата запържено свинско месо.

Пече се в умерена фурна (180-200 градуса) за 35-40 минути до готовност.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар