Начин на приготвяне
Нарязаното на порционни парчета месо от джолана се запържва леко в олиото, изважда се от тигана и в същата мазнина се запържва нарязаните на ситно пресен лук, морков, измития ориз и когато оризът стане прозрачен, се добавя червеният пипер и две чаши вода.
Разбърква се и оставя, докато водата се адсорбира. Поръсва се обилно с черен пипер и кимион и се прехвърля в намазана с олио тавичка.
В същия тиган се добавя още малко олио и се запържва за кратко нарязаното кисело зеле.
Добавя се зелевия сок, разбърква се и се прехвърля в тавата, всичко се разбърква отново, поръсва с малко черен пипер и кимион и олио.
Накрая се правят гнезда в сместа и в тях се поставят парчетата запържено свинско месо.
Пече се в умерена фурна (180-200 градуса) за 35-40 минути до готовност.
Обезкостеният свински джолан с кисело зеле и ориз е готов.
Разгледайте и другите ни вкусни предложения за свинско с кисело зеле.
Коментари