Начин на приготвяне
В купа сипваме хладката вода, захарта и маята.
Изчакваме 5 минутки и прибавяме олиото, разбъркваме и започваме да слагаме брашно. С ръце разбъркваме, докато не се оформи тестото.
Важно е да слагаме по малко брашно, за да не стане много твърдо. Когато е готово, го оставяме да втаса за 1 час на топло.
Разстиламе кора и режем триъгълници, в които слагаме по малко сладко или локум и ги завиваме на кифлички. Нареждаме ги в тава с хартия за печене, намазваме ги с олио и разбит жълтък.
Оставяме ги за още 30 мин да втасат. Печем на 200 градуса до готовност.
Също много сполучливи стават и със солена плънка!
Меки и на следващия ден!
Елементарните кифлички са много вкусни, опитайте.
Коментари