Пица с говежда кайма и сос от чери домати

Веселина КацареваВеселина КацареваПомощник Готвач68
06/03/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо30
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя тесто, като содата се погасява в киселото мляко. Брашното и маята се изсипват в дълбок съд, като се прави кладенче. В него се изсипват киселото мляко и загрятото прясно мляко заедно с меда. Всичко се омесва до получаването на меко тесто, така че когато се забие пръст в него, да не полепва тесто.

Сосът се прави, като доматите се слагат да се задушат, като предварително се настъргват на ренде. Към тях се добавя и захарта. Най-накрая се слага водата, оставя се да къкри и когато се посгъсти, се прибавя босилекът. След като се извади от котлона, се слага маслото.

Каймата се слага в нагорещен с олио тиган, за да се запържи. Към нея се добавят и подправките. След това се отстранява от огъня. Пицата може да се сглоби.

Взима се топка от тестото и се разточва на много тънък слой (около 1 см максимум) и се слага в намазнена с маргарин (за да не се свива тестото) тава. Отгоре се слага от доматения сос, върху него се разпределя част от каймата и отгоре останалите продукти без кашкавала.

Слага се да се пече за около 5 минути на 180 градуса, след това пицата се изважда и се поръсва с настърган кашкавал и ронена чубрица.

Връща се във фурната и се пече, докато кашкавалът се разтопи и зачерви.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар