Начин на приготвяне
Маята заедно със захарта и малко топла вода се смесват в купа и се оставят настрани докато шупне маята.
Брашното се пресява заедно със солта, прави се кладенче и в него се изливат шупналата мая и зехтинът.
Замесва се меко тесто, завива се с кърпа и се оставя на топло да бухне.
Готовото тесто се оформя и прехвърля в подмазана с масло тавичка. Намазва се с доматено пюре и се поръсва с настърган твърд кашкавал.
Филето и чушката се нарязват и се разпределят върху пицата. Равномерно се поръсват почистените от костилките и нарязани маслини.
Върху пицата се нареждат разполовените чери домати и бейби моцарелата. Поръсва се малко пресен босилек. Пече се в загрята на 200 градуса фурна.