Носи хорег – ризото със свинско и зеленчуци

БоркоБоркоНовак
26/11/2012
"Такава вкусотия сме ви приготвили - пръстите ще си оближете, че и за още ще питате "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 440
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете изплакнатия ориз във вряща подсолена вода и го варете до омекване. След това го отцедете в гевгир. Нарежете лука на колелца, месото на малки кубченца и ги изпържете за около 15 минути в половината масло.

Добавете останалото масло и ½ от ориза, черен пипер, сол, къри, полейте с разтворения в малко гореща вода бульон или само сос Уорчестър. Задушете на тих огън до омекване на месото.

Добавете зеленчуците и останалия ориз, добре разбъркайте. Щом оризът и месото са готови, прехвърлете в голяма чиния. Украсете с изпържения омлет, нарязан на ивички, нарязан домат и поднесете с гарнитура от маруля, краставци и стерилизирани зеленчуци.

Рейтинг

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Mарияна
Mарияна
25.05.2013 16:23
炒饭 - Hаси хгоренг ;-)или пържен ориз
0
0