Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Сармале – румънски зелеви сарми

Сармале – румънски зелеви сарми

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Сармале – румънски зелеви сарми2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
15 бр.
"Знаете ли как приготвят зелевите сарми от другата страна на Дунав?"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 350 г
  • телешко месо - 150 г или говеждо
  • зеле - 15 листа
  • лук - 1 голяма глава
  • хляб - 50 г
  • прясно мляко
  • яйца - 1 - 2 броя
  • сланина - 1 парченце от шунка
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • домати - 4 - 5 броя
  • сланина - 100 г
  • бульон - 1 кубче телешки
  • копър
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • бульон - от зелено грозде
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете 2 пъти месото в месомелачка, след което смелете и хляба, накиснат предварително в малко прясно мляко. Добавете ситно нарязаните ароматни треви, ситно нарязания и изпържен в мазнина лук, яйцата, черен пипер, сол и добре омесете.

Оформете зелевите листа за сармите. Залейте ги с бульон от зелено грозде и след като ги отцедите, поставете във всеки лист парче шункова сланина, плънката от месото и завийте стегнати сарми.

Започнете да ги пържите в мазнина и ги залейте с бульона, разтворен в топла вода. Оставете да се задушават. Добавете доматеното пюре и виното и продължете да задушавате. След това подредете сармите в щирока тенджера върху ситно накълцано зеле и парченца домати.

Поръсете с нарязаната на кубчета сланина и сложете сармале да се пекат до готовност в умерена фурна. Докато се пекат, от време на време разклащайте тенджерата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ива
ива
особено бульон от зелено грозде...
01.02.2014 18:41
2
1
Тео
Тео
Като го чета ми харесва, но да набавям 18 продукта ми се струва доста изнервящо
13.10.2013 14:07
4