Пилешка кавърма със сушени домати

ПетяПетя
Готвач
128
45
155
3
04/03/2018
"Щипка сушени домати и пилешката кавърма се превръща в истински празник за сетивата "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо519
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • пилешко месо - предварително сварено и обезкостено
  • бульон - 500 мл от варенето
  • лук - 3 глави
  • чесън - 2 гл. (може и по - малко)
  • печени чушки - 2 бр. червени
  • сушени домати - 8 половинки
  • доматено пюре - 4 с.л. (кетчуп или домати от консерва)
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • гъби - 100 г (по желание)
  • HOSSO - 4 - 5 с.л.
  • чубрица
  • черен пипер
  • дафинов лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка задушваме нарязаните по на едро лук и чесън с олиото и малко вода.

Като омекнат, към тях прибавяме нарязаните на кубчета пиперки. Около две-три минути се задушват и те, след което се слагат сушените домати и кетчупът.

Объркваме един-два пъти и слагаме брашното, обърква се добре отново. Следва червеният пипер - едно-две обърквания и заливаме с бульона от варенето.

Подправяме с черния пипер, сол на вкус, малко чубрица и дафиновия лист и оставяме на огъня да заври.

След завирането прибавяме месото /например от две бутчета и бяло или каквото имате/, похлупваме с капак, огънят се намалява и се оставя манджичката да къкри на тих огън до сгъстяването на соса и омекването на сушените домати.

Пет минути преди края слагаме още малко чубрица или пък поръсваме с риган.

Добър апетит!

** Може да се направи и с прясно пилешко бяло месо. Тогава то се прибавя 5-6 минути след задушаването на лука и чесъна. А след добавянето на водата да сложите кубче пилешки бульон (за тези, които ги ползват).

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар