Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кавърма»Пилешка кавърма със сушени домати

Пилешка кавърма със сушени домати

ПетяПетя
Готвач
1281k2803
Пилешка кавърма със сушени домати
Снимка: Петя
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Щипка сушени домати и пилешката кавърма се превръща в истински празник за сетивата"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - предварително сварено и обезкостено
  • бульон - 500 мл от варенето
  • лук - 3 глави
  • чесън - 2 гл. (може и по - малко)
  • печени чушки - 2 бр. червени
  • сушени домати - 8 половинки
  • доматено пюре - 4 с.л. (кетчуп или домати от консерва)
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • гъби - 100 г (по желание)
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • чубрица
  • черен пипер
  • дафинов лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка задушваме нарязаните на по-едро лук и чесън с олиото и малко вода.

Като омекнат, към тях прибавяме нарязаните на кубчета пиперки. Около две-три минути се задушват и те, след което се слагат сушените домати и кетчупът.

Объркваме един-два пъти и слагаме брашното, обърква се добре отново. Следва червеният пипер - едно-две обърквания и заливаме с бульона от варенето.

Подправяме с черния пипер, сол на вкус, малко чубрица и дафиновия лист и оставяме на огъня да заври.

След завирането прибавяме месото /например от две бутчета и бяло или каквото имате/, похлупваме с капак, огънят се намалява и се оставя манджичката да къкри на тих огън до сгъстяването на соса и омекването на сушените домати.

Пет минути преди края слагаме още малко чубрица или пък поръсваме с риган.

Добър апетит!

** Кавърмата може да се направи и с прясно пилешко бяло месо. Тогава то се прибавя 5-6 минути след задушаването на лука и чесъна. А след добавянето на водата да сложите кубче пилешки бульон (за тези, които ги ползват).

Пилешката кавърма със сушени домати е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: