Начин на приготвяне
В тенджерка задушваме нарязаните на по-едро лук и чесън с олиото и малко вода.
Като омекнат, към тях прибавяме нарязаните на кубчета пиперки. Около две-три минути се задушват и те, след което се слагат сушените домати и кетчупът.
Объркваме един-два пъти и слагаме брашното, обърква се добре отново. Следва червеният пипер - едно-две обърквания и заливаме с бульона от варенето.
Подправяме с черния пипер, сол на вкус, малко чубрица и дафиновия лист и оставяме на огъня да заври.
След завирането прибавяме месото /например от две бутчета и бяло или каквото имате/, похлупваме с капак, огънят се намалява и се оставя манджичката да къкри на тих огън до сгъстяването на соса и омекването на сушените домати.
Пет минути преди края слагаме още малко чубрица или пък поръсваме с риган.
Добър апетит!
** Кавърмата може да се направи и с прясно пилешко бяло месо. Тогава то се прибавя 5-6 минути след задушаването на лука и чесъна. А след добавянето на водата да сложите кубче пилешки бульон (за тези, които ги ползват).
Пилешката кавърма със сушени домати е готова.