Патладжан с Картофи на Фурна

24/04/2018
"Вкусотии за приятели - хапвайте и да ни споменавайте с добро "
Приготвяне20 мин.
Готвене75 мин.
Общо95 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 536
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • картофи - 500 г
  • патладжани - 2 бр.
  • пресен лук - 3 стръка
  • пресен чесън - 3 стръка
  • масло - 40 г
  • HOSSO - около 50 мл
  • сол - на вкус
  • За заливка
  • яйца - 2 бр.
  • готварска сметана - 250 мл
  • заквасена сметана - 150 г
  • пармезан - 100 г
  • сол
  • бял пипер
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

1. Обелете и нарежете картофите на кръгчета с дебелина 0.5 см или малко повече. Патладжаните също обелете и нарежете на малко по-тънки кръгчета и поставете в подсолена вода за около 20 минути, за да падне горчивият им сок. Изплакнете добре и отцедете.

2. Намазнете хубаво дъното на тавичка с половината олио и подредете картофките на един пласт, отгоре разпределете половината масло на тънки парченца и посолете. Поръсете със пресния лук и чесън, нарязани на кръгчета, и подредете пласт патладжани. Ако не се събират на един ред, ги застъпвайте. Отгоре ръснете останалото олио и сипете малко водичка.

3. Завийте тавичката с алуминиево фолио и поставете в загрята на 200 градуса фурна за 40 минути, след изтичането им махнете фолиото и допечете до хубав загар.

4. Разбийте яйцата с двата вида сметана, малко сол, белия пипер на вкус и пармезана.

Залейте ястието и отново върнете във фурната, докато хване светло златиста коричка.

Добър апетит!

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар