Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Малинов чийзкейк с маскарпоне

Малинов чийзкейк с маскарпоне

Малинов чийзкейк с маскарпоне
Снимка: Маринела Стоянова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10 парчета
"Десерт - мечта, гарантирано удоволствие с всяка една хапка"

Необходими Продукти

  • За блата
  • какаови бисквити - 230 г
  • масло - 125 г
  • ромова есенция - 1 бр.
  • За крема
  • маскарпоне - 500 г сирене
  • жълтъци - 6 бр.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • желатин - 10 г
  • За малиновата смес
  • малини - 200 г (може и замразени или сладко)
  • захар - 4 - 5 с.л. кристална
  • желатин - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се стриват, смесват се с маслото и есенцията. С тази смес се покрива дъното на тава за торта (с пръстен). Блатът се запича на 180°C за около 20 минути.

Жълтъците се разбиват със захарта на сняг. След това на малки дози към жълтъчната смес се прибавя сиренето. Трябва да се получи гладка смес. Аз я разбърквам с ниската степен на миксера.

Добавя се желатинът, който е предварително накиснат в 3-4 с.л. студена вода и разтопен на водна баня. С тази смес се залива бисквитеният блат, който трябва да бъде студен. Оставя се в хладилника да се стегне за около час.

В касерола слагаме малините и предвидената захар. Варим до пълно стапяне на захарта. Добавяме накиснатият в 100 мл студена вода желатин, разтопен на водна баня. Разбъркваме и оставяме да се охлади леко.

С тази смес заливаме стегналия се вече крем на чийзкейка. Отлежава в хладилника за няколко часа ли за цяла нощ. След като се охлади напълно, може да се гарнира с филирани бадеми.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: