Начин на приготвяне
Бисквитите се стриват, смесват се с маслото и есенцията. С тази смес се покрива дъното на тава за торта (с пръстен). Блатът се запича на 180°C за около 20 минути.
Жълтъците се разбиват със захарта на сняг. След това на малки дози към жълтъчната смес се прибавя сиренето. Трябва да се получи гладка смес. Аз я разбърквам с ниската степен на миксера.
Добавя се желатинът, който е предварително накиснат в 3-4 с.л. студена вода и разтопен на водна баня. С тази смес се залива бисквитеният блат, който трябва да бъде студен. Оставя се в хладилника да се стегне за около час.
В касерола слагаме малините и предвидената захар. Варим до пълно стапяне на захарта. Добавяме накиснатият в 100 мл студена вода желатин, разтопен на водна баня. Разбъркваме и оставяме да се охлади леко.
С тази смес заливаме стегналия се вече крем на чийзкейка. Отлежава в хладилника за няколко часа ли за цяла нощ. След като се охлади напълно, може да се гарнира с филирани бадеми.