Бъркана Содена Питка

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
15k
3k
10k
18
07/03/2018
"Не месена, а бъркана - опитайте и ще се изненадате колко лесно се прави"
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
44 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо229 993
  • Преглеждания за месеца208
  • Преглеждания за седмицата117
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена44

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното заедно със солта и содата. Прибавете киселото мляко смесено със водата и олиото. Разбъркайте много добре с шпатула до гъста и лепкава смес.

Постелете тава с хартия за печене и сипете сместа в нея, заравнете и поръсете с повечко сусам. Нагрейте фурната на 180 градуса и поставете тавата в нея, печете за около 20-35 минути.

Извадете питката от фурната, напръскайте с малко студена вода и завийте с чиста кърпа да се задуши за 10 минути.

Сервирайте готовата содена питка топла с бучка сирене или просто поръсена с шарена сол.

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Росица Петрова
Много лесна и вкусна содена питка. Препоръчвам ви да си направите двойна доза, една няма да ви е достатъчна.
1
0
Яница Николова
Ммм, че вкусно, благодаря за рецептата!
16
3