Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Содена питка»Бъркана содена питка със семена

Бъркана содена питка със семена

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Бъркана содена питка със семена
Снимка: Мария Симова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Няма шега, няма месене - супер вкусна бъркана питка с хрупкави семена"

Необходими Продукти

  • сол - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • кисело мляко - 400 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • брашно - 500 г пресято
  • семена - 1 ч.ч. слънчогледови
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата с олиото, захарта и солта. Смесете киселото мляко със содата, след като шупне го добавете към яйчената смес, разбъркайте.

На етапи към него добавете пресятото брашно при непрекъснато и бавно бъркане с шпатула. Накрая добавете ¾ от семената (може да са и друг вид) и разбъркайте до еднородна смес.

Постелете тавичка с хартия за печене и я намажете с олио, съберете с шпатулата тестото на топка и го сипете в средата на тавичката, дооформете тестената топка с намаслената шпатула.

Направете в средата и разрез на кръст с остър нож и поръсете питката с останалите семена.

Печете содената питка в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност.

Бърканата содена питка със семена е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: