Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Специалитет с кайма и гъби

Специалитет с кайма и гъби

Специалитет с кайма и гъби
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Опитайте този специалитет с гъби и ще признаете, че сме най-добрите специалисти при приготвянето на вкусотии"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • яйца - 1 бр.
  • пъдпъдъчи яйца - 2 бр.
  • гъби - 300 г
  • масло - 1 с.л.
  • кашкавал - за поръсване
  • магданоз - сух
  • зеленчукова подправка
  • праз - 1/2 стрък
  • галета - 2 с.л.
  • картофи - пържени
  • маруля
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете праза и го нарежете на ситно. Разтворете галетата с 1/2 ч.ч. вода.

В купа сложете каймата, чукнете яйцето, прибавете галетата, праза, подправките и омесете каймата до еднородност.

В продълговата тавичка сложете хартия за печене, разпределете каймата, като притиснете, повдигнете и облепите стените. Сложете в загрята фурна до 200 градуса.

Почистете гъбите и ги нарежете на филийки. Задушете ги в олиото, докато променят цвета си.

Когато каймата придобие кафеникав цвят, сложете гъбите, чукнете пъдпъдъчите яйца и поръсете с настърган кашкавал.

Върнете обратно тавата във фурната и допечете до готовност.

Сервирайте с пържени картофи и подходяща салата.

Специалитетът с кайма и гъби е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: