Начин на приготвяне
Почистете праза и го нарежете на ситно. Разтворете галетата с 1/2 ч.ч. вода.
В купа сложете каймата, чукнете яйцето, прибавете галетата, праза, подправките и омесете каймата до еднородност.
В продълговата тавичка сложете хартия за печене, разпределете каймата, като притиснете, повдигнете и облепите стените. Сложете в загрята фурна до 200 градуса.
Почистете гъбите и ги нарежете на филийки. Задушете ги в олиото, докато променят цвета си.
Когато каймата придобие кафеникав цвят, сложете гъбите, чукнете пъдпъдъчите яйца и поръсете с настърган кашкавал.
Върнете обратно тавата във фурната и допечете до готовност.
Сервирайте с пържени картофи и подходяща салата.
Специалитетът с кайма и гъби е много вкусен.