Сиренки с Мая и Прясно Мляко

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
334
3k
2k
976
4
09/03/2018
"Признайте, че сме майстори - досега не сте опитвали толкова вкусни сиренки с мая и прясно мляко "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 399
  • Преглеждания за месеца323
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В леко затопленото прясно мляко разтворете маята с 1 чаена лъжица захар и 2 супени лъжици брашно. Разбъркайте и оставете на топло за 10 минути.

Пресейте брашното, направете кладенче и изсипете активирната мая, едното яйце и белтъка от другото (жълтъка заделете за намазване). Прибавете олиото и солта и замесете средно меко тесто.

Намажете с олио и оставете тестото за 30-40 минути да удвои обема си. Натрошете сиренето, прибавете яйцето и разбъркайте.

Разделете тестото на 10 равни части. Вземете едно топче тесто, разточете и оформете както желаете, като поставяте от плънката.

Може да направите рози, лодки или просто да разтеглите с ръце и да оформите като малки питки.

Подмажете тава и наредете сиренките, оставете да втасат за около 20 минути.

Отделения жълтък смесете с малко олио и намажете с тази смес сиренките. Ако желаете може да сложите по парченце масло в средата на всяка сиренка.

Поръсете със семена по ваш избор и печете в загрята фурна на 200 градуса за около 35 минути.

Бон Апети!

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар