Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Родопски клин»Смолянски клин с ориз, сирене и яйца

Смолянски клин с ориз, сирене и яйца

SuperAlexSuperAlex
Помощник Готвач
269132
Смолянски клин с ориз, сирене и яйца2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"На вкусен смолянски клин с ориз не се кани, усещате аромата и идвате сами"

Необходими Продукти

  • ориз - около 200 - 300 гр
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 200 - 300 г
  • масло - 100 г
  • сол
  • кори за баница - 1/2 пакет (200 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се вари в съотношение 3:1. Полусварен, го отдръпвате от котлона. Прибавя се кравето масло (оставете малко за намазване на тавата и клина), разбърква се и се оставя да се охлади.

Разбийте яйцата. Към ориза добавете натрошеното сирене. Изчакайте да изстине оризът и добавете яйцата. Посолете.

Намазвате тавичката с разтопено краве масло и слагате кората, ако са по- тънки корите намаслете всяка една по отделно. Долната кора трябва да е по-голяма, да стърчи, за да може плънката да се завие.

Изсипете равномерно сместа. Поставете горната кора и с нея запечатайте клина. Поръсете и отгоре малко масло и печете на умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: