Начин на приготвяне
Обелете картофите, измийте ги и сложете да се варят. През това време обелете и нарежете тиквичката. Запържете я в тиган, добавете и ориза към нея.
Сипете бульона и варете, докато оризът стане готов. Посолете.
Овкусете картофите със сол, черен пипер, олио и натрошеното сирене, смачкайте на пюре.
Почистете и накълцайте на ситно лука. Сипете към картофите, добавете и нарязания магданоз. Чукнете яйцата и объркайте всичко.
Щом оризът бъде готов, се добавя към картофите. Разбъркайте, посолете и оформете картофените кюфтенца.
Смесете галета и брашно в еднакво съотношение. Оваляйте безмесни кюфтенца в сместа от двете страни.
Запържете картофените кюфтета със сирене, яйца и ориз в повече мазнина, отцедете върху кухненска хартия и поднесете.