Хрупкава малка пица

10/03/2018
Ася Заевска
отАся ЗаевскаПомощник Готвач17319448
"Пица, която за хапнете на две хапки - май ще са ви нужни поне десет "
Приготвяне20 мин.
Готвене55 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо249
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно - 250 - 300 г.
  • вода - 125 мл.
  • олио - 3 с.л.
  • мая - 1/2 кубче
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 с.л.
  • За плънката
  • пиле - 200 г сварено
  • лютеница - 1/2 бурканче
  • топено сирене - 100 г
  • спанак - 10 листенца
  • яйца - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с приготвянето на тестото. Разтваряме маята заедно със захарта в хладката вода и оставяме да шупне.

След това пресяваме в купа брашното, като към него прибавяме олиото и солта. Изсипваме маята в купата и замесваме меко тесто. След това го разточваме на тънък лист (дебелина около 5-6 мм.).

С помощта на рингове изрязваме кръгове ( броят и големината на кръговете определяте Вие - аз направих 4 мини пици ). Подреждаме ги в намазнена тава и ги слагаме във фурната за 15-20 мин. на 120 градуса.

През това време приготвяме плънката. Нарязваме пилето на малки парченца и го прехвърляме в купа. Към него добавяме лютеницата, нарязаното на кубченца топено сирене и измития и нарязан на лентички спанак.

След това изваждаме мини пиците от фурната и със супена лъжица ги натискаме леко в средата. После разпределяме плънката отгоре. Връщаме ги отново във фурната на 150 градуса за около 35-40 мин.

След това увеличаваме градусите на 200 и прдължаваме печенето (още 10-15 мин.). Малко преди да са готови чукваме по 1 яйце в средата на всяка пица и връщаме във фурната за още 10 мин.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар