Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свински бузи с бира и картофки

Свински бузи с бира и картофки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Свински бузи с бира и картофки
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
125 мин.
Порции
4
"Честно си признаваме, че признаваме, че ще преядем, защото поне три порции от тази вкусотия ще ометем"

Необходими Продукти

  • свински бузи - 4 бр.
  • картофи - 500 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • доматено пюре - 200 г
  • хляб - 1/2 филия
  • бира - 330 мл (за предпочитане тъмна)
  • зехтин - 70 мл.
  • телешки бульон - около 400 мл
  • черен пипер
  • сол
  • кафява захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си месото, като го обезципите, измиете и подсушите. То трябва да е на стайна температура, така че имайте предвид да го извадите от хладилника поне 30 минути преди да започнете да готвите. Нарежете си лука и морковите на парченца, без да се стараете особенно за размера им, тъй като впоследствие ще бъдат пасирани.

Загрейте половината от зехтина на умерен огън и в него запечете за кратко хляба и скилидките чесън - измити, необелени, леко смачкани с дланта на ръката. Извадете и заделете настрана.

Сипете в същия тиган останалия зехтин - ако хлябът е поел много от него, то сложете малко повечко от указаното количество. Огънят увеличете до максимум и запечатайте за кратко свинските бузки до златисто от двете страни. Извадете и тях, поръсете с прясно смлян черен пипер и завийте с алуминиево фолио.

В същата мазнина, но намаляйки огъня, сложете лука и моркова с малко сол. Гответе ги около 8 минути или докато омекнат и сипете доматеното пюре, размито с малко водичка и лъжицата кафява захар. Гответе докато течността се изпари и остане на мазнина, след което налейте половината бира, пуснете вътре запечените хляб и чесън и щом хлебчето поомекне пасирайте до гладка консистенция.

Долейте и останалата бира плюс бульона и щом закъкри сложете месото. Варете под капак около 1 час и 10 минути на умерен огън под капак и тогава сложете картофите нарязани на едро. Ако течността е поизвряла, доливайте водичка, за да бъдат покрити. Гответе още около 30 минути на слаб до умререн огън до пълната готовност на картофките и месото. Подправете с още сол, ако е необходимо, и отстранете от огъня.

Поднесете ястието горещо, поръсено със свеж магданоз или перца зелен лук.

Ако се консумира на следващия ден е още по- вкусно, отколкото в деня на приготвянето му! Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
512
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Тези бузи изглеждат страхотно! Дори аз, която не обичам такъв вид месо започнах да се облизвам... Браво, Дани! Поредната превъзходна и добре описана рецепта!
11.03.2018 10:59
1