Салата Вкусен празник

10/03/2018
Веселина Кацарева
отВеселина КацареваПомощник Готвач68
"Когато сме с хората, които обичаме, всеки ден е празник и избираме да го отбележим с тази вкусна салата "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 711
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и сваряват. Трябва да останат леко твърди. След това се нарязват на малки кубчета като за Руска салата и в съда, в който са поставени, се изсипва предварително разтопеното масло.

Картофите и маслото се объркват и се захлупват с капак или кърпа, за да поемат хубаво от вкусовете и миризмата на маслото. През това време се реже шунката, като тя също трябва да стане на малки квадратчета.

Загрява се тиган с малко мазнина и колбасът се запържва съвсем за кратко - колкото да получи съвсем лек загар и миризмата му да се усили. Шунката се отстранява от котлона и се прибавя към картофите.

Бататът се сварява много добре, след което се смесва с майонезата и горчицата. Тези три съставки се пасират и така полученият сос се оставя настрани, докато не се смесят и останалите съставки от салатата.

Краставичките се нарязват на същия принцип - на кубчета и се прибавят към картофите и шунката.

Царевицата се изцежда от консервата много добре, грахът се бланшира за няколко секунди в гореща вода (при положение, че е от замразен пакет. Ако е суров, трябва да се вари) и се отцежда.

Последните два продукта се прибавят към останалите и салатата се овкусява с останалите подправки на вкус.

Най-накрая към зеленчуците се изсипва и сосът, като всичко се бърка много внимателно, за да не се разкашкат картофите.

Сервира се в чиния, като отгоре може да се направи решетка от майонеза (майонеза от бутилка) и да се завърши със стрък пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар