Свински Врат в Гювеч

Свински Врат в Гювеч1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
330 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свински врат - 2 кг
  • лукчета - 500 гр малки
  • пресен чесън - 2 връзки
  • пресен лук - 1 връзка
  • горчица - 3 с.л.
  • майонеза - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • джоджен
  • олио - 50 мл
  • зеленчуков бульон - 20 мл.
  • печурки - 190 г консервирани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Парчето врат е добре да е цяло. Правят му се прорези до половината като филийки.

Горчицата, майонезата, черният пипер, джодженът, солта, пиперът и индийското орехче се смесват в една широка купа. Вратът се поставя в нея и се натрива с тази смес.

Пресният лук и чесънът се нарязват на пръчки колкото ширината на врата и се поставя по 3 резена от двете във всеки процеп.

Олиото се слага на дъното на гювеча. Слагат се обелените цели лукчета, гъбите също цели. Отгоре се слага врата. Добавя се бульонът.

Поставя се в студена фурна и се пече на 160 градуса 4 часа и половина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: