Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювеч»Тюрлю Гювеч в Буркани

Тюрлю Гювеч в Буркани

Тюрлю Гювеч в Буркани
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
15
"А знаете ли, че вкусните зимни гозби всъщност се правят още от есента"

Необходими Продукти

  • домати - 3 кг
  • чушки - 1 кг зелени
  • чушки - 1 кг червени
  • зелен боб - 600 г (бланширан)
  • моркови - 500 г
  • патладжани - 1 кг бял
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тюрлю гювеча ви трябват равни количества зеленчуци, можете да сложите каквито имате в наличност.

Зеленият боб обаче трябва предварително да бъде бланширан или консервиран от буркани.

Нарежете всички зеленчуци на ситно, а доматите обелете и нарежете на ситно или пасирайте. Смесете ги в голяма тава и овкусете със сол на вкус и магданоз.

Напълнете бурканчетата и ги затворете със винтови капачки. Варете около час, час и половина, този тюрлю гювеч е една чудесна заготовка за зимата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: