Сладкиш с карамелена глазура

11/03/2018
Ваня Стойчева
отВаня СтойчеваЧирак391081
"За вкусен сладкиш, заложете на карамелената глазура - кулинарен съвет от майстори "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо298
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват на ръка със захарта. Добавя се олиото при непрекъснато бъркане на тънка струйка.

Когато олиото хубаво е поето от сместа, се добавя брашното с добавен към него бакпулвер и се разбърква хубаво.

В подходящ и за котлон, и за печене съд, първо на котлона разтопявате на бавен огън маслото, добавяте захарта и бъркате енергично докато захарта се карамелизира.

Не трябва да прегаря, отстранете на лек карамел - от топлината на съда допълнително ще потъмнее дори след отстраняването от котлона.

Изсипете отгоре сместа с яйцата и печете в средно загрята фурна.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар