Начин на приготвяне
Смиламе бисквитите и бишкотите с блендер на фини трохи. Смесваме с мекото масло.
Разпределете сместа в силиконови форми за мъфини и притиснете с пръсти много добре, за да се уплътни.
Слагаме крем сиренето в купа, прибавяме заквасената сметана, ванилията и пудра захар.
Количеството на захарта е според вкуса. Пасираме сместа с пасатор до еднородна консистенция.
Заливаме желатина с 80 мл вода и го оставяме да набъбне. После го слагаме на водна баня на котлона (на много слаб огън) и бъркаме, докато се разтвори (без завиране). Оставяме желатина малко да изстине и когато стане топъл, но негорещ, го прибавете към крема.
Разбъркайте много добре.
Разпределяме крема във формичките върху бисквитената подложка. Прибираме в хладилник, за да стегне.
В това време загряваме на слаб котлон сока от вишни и захарта и бъркаме, докато захарта се разтвори, не е нужно да завира, а само да се сгорещи.
Изсипваме желатина в много топлия сок и бъркаме, докато се разтвори. Оставяме да поизстине и прибираме в хладилник.
Когато сокът започне да се желира, но още не е стегнал, разсипете във формичките върху белия слой.
Приберете чийзкейка в хладилник до пълно стягане на плодовия слой.
Миничийзкейкът Баба Марта е готов.