Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Хек с домати и карамелен сос

Хек с домати и карамелен сос

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Хек с домати и карамелен сос1 / 2
27/11/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Е няма такава вкусотия, опитайте и ще се съгласите на 100 процента с нас"

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг хек
  • домати - 300 г
  • лимони - 1 брой
  • туршия - от зелени домати или зелени малки динчета
  • соев сос - 5 с.л.
  • глутамат - 1 ч.л. натриев
  • черен пипер
  • лук - 2 глави
  • захар - 2 с.л.
  • мазнина - 5 с.л. растителна
  • сол
  • джинджифил - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карамелизирайте захарта с мазнината. Щом добие хубав карамелен цвят, внимателно долейте 100 мл топла вода и бъркайте, докато за да се разтвори.

Вземете подходяща тенджера и подредете ред риба, ред домати на кръгчета, кръгчета лимон, кръгчета лук и по същия начин нарязаната туршия.

Добавете настъргания и претрит джинджифил и редувайте така до изчерпване на количествата. Овкусете със соевия сос, малко натриевия глутамат и щедро сол.

Залейте отгоре с разтворения карамел и долейте вода, колкото да покрие продуктите. Сложете хека с домати и карамелен сос да се вари на слаб огън за около 1 час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка: