Начин на приготвяне
Обелената и настъргана тиква задушете в олиото. Прибавете захарта и подправките. Сложете орехите и разбъркайте плънката.
Разстелете корите за баница, намажете ги с олио и с помощта на пръчица, завийте кората, като оставите около 5 см., които ще използвате за основа.
Измъкнете пръчицата внимателно, като набирате кората като хармоника. Завийте двата края един към друг, за да се получи цвете.
Сложете от плънката в средата на цветето. Наредете тиквеничетата в тава със застлано с хартия дъно и изпечете за кратко.
Направете соса, като карамелизирате захарта, прибавите маслото и сметаната и бъркате постоянно.
Готовите тиквени цветя поръсете с пудра захар. Поднесете с карамелен сос.
Тиквените цветя с карамелен сос са готови.