Начин на приготвяне
В дълбока купа смесваме млякото, яйцето, захарта, олиото, бакпулвера и постепенно добавяме брашно до получаването на немного гъста кексова смес.
Готовата смес изсипваме в намазана с олио тава с диаметър 20 см и печем на 170 - 200 градуса за около 20 мин (преценете според фурната, трябва да се пече на умерена температура).
След като кексът се изпече, го оставяме да изстине напълно. Заливката си приготвяме, като в тиган слагаме на слаб огън да се разтопи маслото, и към него прибавяме предварително добре разбитите какао, захар и вода.
Разбъркваме течността и щом заври, разбъркваме още 1 мин и махаме от огъня. Заливката също трябва да изстине напълно.
След като и заливката и кексът са студени, нарязваме кекса, разбъркваме заливката и я разпределяме равномерно върху кекса.
След това кексът е готов за поднасяне.