Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Таранка с домати на фурна

Таранка с домати на фурна

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Таранка с домати на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • таранка - 1 кг
  • домати - 200 мл от консерва
  • брашно - 200 г
  • сол
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • естрагон - щипка сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената от глави и вътрешности риба се овалва в брашното, овкусено с малко сол. Сгорещете олиото и изпържете рибките до златисто.

След това ги извадете и наредете в тава за печене. Включете фурната на 220 градуса и залейте рибите с доматения сос.

Добавете обелените чеснови скилидки, поръсете със сол и лимоновия сок, добавете естрагона. Сложете тавата в сгорещената фурна и след 15-тина минути извадете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: