Рачел с канела

Росица СтояноваРосица СтояноваНовак8715814043
13/03/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо116
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • лимонтузу - 1 ч.л.
  • вода - 500 мл
  • канела - 1 пръчица
  • захар - 1 кг
  • тиква - 1 кг
  • варов сироп
  • вода - 2 литра
  • гасена вар - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете варта с малка част от водата, след което изсипете в оставащата вода. Разбъркайте и оставете да утаи за няколко часа. Внимателно прецедете течността през гевгир, който е покрит с тензух.

Именно в получената течност сложете парчетата тиква за 3-4 часа. Извадете и отцедете върху домакинска хартия.

Сварете среден по гъстота захарен сироп от водата, канелата и захарта. Сложете парчетата тиква вътре и варете до желаната гъстота. 5 минути преди да дръпнете рачела от котлона, добавете лимоновата киселина.

Насипете сместа в сухи и затоплени бурканчета, обърнете ги с капачката надолу.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар