Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Месо с картофи, подправки и светла бира

Месо с картофи, подправки и светла бира

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Месо с картофи, подправки и светла бира
Снимка: Марияна
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Бирата да е светла, месцето - повечко, а компанията да е весела"

Необходими Продукти

  • картофи - 5 бр. мити
  • свински пържоли - 2 големи
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица - суха
  • риган - сух
  • магданоз - сух
  • бира - 1/2 ч.ч. светла
  • гореща вода - 1/2 ч.ч.
  • олио - 7 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите и ги измиваме. Нарязваме картофите на полумесеци по дължина. Получават се дълги големи парченца картофи. Слагаме ги в купа. Поръсваме ги със сол.

Прибавяме също сух риган и суха чубрица. Добавяме червен и черен пипер. На това количество картофи слагаме по две щипки сол, чубрица, риган, магданоз и по една щипка черен и червен пипер. Объркваме много добре с ръка, за да си поеме подправките.

Двете пържоли с големина 20 на 10 см ги режем през средата, така че да станат четири по малки. Овкусяваме ги със чубрица, риган, сол според вкуса.

Поливаме дъното на тава с диаметър 26 см с три с.л. олио и разпределяме картофите. Върху тях слагаме свинските пържолки и около тях още малко картофки.

Отгори поливаме с 5 с.л олио. Поливаме с водата и бирата и печем на 200-220 °C покрито с фолио 30 мин и още 40 без фолио до готовност.

Много вкусно.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: