Свински Бъбреци в Масло

16/03/2018
"Много бира ще изпиете с тези бъбреци, някои ще изпият много вино, но със със сигурност на всички ще се усладят "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 272
  • Преглеждания за месеца1979
  • Преглеждания за седмицата197
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свински бъбреци - 3 бр.
  • лук - 1 бр. малка
  • масло - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме бъбреците от мазнината и обвивката и измиваме добре.

В тиган разтопяваме маслото и поставяме бъбреците, които сме разполовили на две. Така готвим за около 10 минути, като обръщаме и от другата страна.

Изваждаме ги и в маслото прибавяме нарязания лук на ситно.

Задушаваме го и прибавяме лимоновия сок и виното.

Варим на тих огън, докато сосът се сгъсти.

Прибавяме към соса нарязаните на филийки бъбреци и варим на тих огън още няколко минути.

Поръсваме със сол, черен пипер и магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар