Свинско с гъби Кладница

15/03/2018
"Толкова добре ни се получи, че няма как да не се похвалим - вкусно свинско с гъби кладница "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 805
  • Преглеждания за месеца118
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • свинска плешка - 500 г
  • гъби кладница - 200 г
  • пресен лук - 1 връзка
  • стар лук - 1 голям
  • морков - 2 бр. големи
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • дафинов лист - 2 - 3 листенца
  • бахар - 4 зрънца
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера задушавам нарязаните на едро пресен и стар лук и морковите /на полумесеци/. След като се задушат. добавяме гъбите. накъсани на ленти по дължина.

Като омекнат гъбките, добавяме и нарязаното на хапки свинско месо. След като се задуши добре всичко, изсипваме 1 чаша бяло вино и 1 чаша вода.

Добавяме подправките, дафиновия лист, бахара, черния пипер, червения пипер и солта.

Намаляваме котлона и готвим около 50 мин, докато поизври, но не напълно.

Нека да има малко сосче, тъй като се поднася с чист бял ориз за гарнитура!

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар