Пиле със зеленчуци в йенска тенджера

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
1511
1415
1545
5
16/03/2018
"Направихме го в йенска тенджера, за да можем да проследим целия процес на готвене "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 813
  • Преглеждания за месеца152
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилето и хубаво го натрийте с подправка за пиле, малко сол и червен пипер. Нарежете картофите, лука, моркова и чушката и заедно с микса от зеленчуци хубаво ги разбъркайте със подправките и олиото.

Сипете вода до зеленчуците да не се обливат много, защото в йенската тенджера няма да изври, след което поставете пилето по средата.

Сложете парченца масло отгоре и покрийте с капака. Печете до извиране на водата, като накрая отстранете капака и сложете останалото масло върху пилето и зеленчуците.

Печете без капак за хубаво запичане на пилето и зеленчуците.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар