Бадемов блат за торта

Росица МариноваРосица Маринова
Помощник Готвач
1097744518601
Бадемов блат за торта2 / 2
17/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
11 мин.
Общо
21 мин.
"Великолепен бадемов блат за торта, който заслужава внимание!"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 100 г
  • брашно - 30 г
  • масло - 25 г меко
  • ядки - 100 г сурови
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бадемите се смилат в кухненски робот. Включваме фурната на 200 градуса.

Разделяме яйцата на жълтъци и белтъци в две купи. При белтъците добавяме щипка сол и разбиваме с миксера на бързи обороти до получаване на гъста пяна.

Със същите бъркалки на миксера разбивам жълтъците и захарта. След това добавям брашното и маслото – отново разбивам до хомогенност на сместта.

Прибавям бадемите, като ги разбърквам с дървена лъжица. Белтъците добавям на два-три пъти с внимателно разбъркване с лъжицата, за да не загубят обема си.

Готовата смес изсипвам в тавата на фурната. Използвам хартия за печене, но може да се намазни тавата. Пече се само по един блат.

Поставям го в средата на фурната на 190 градуса и се изпича за 11 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: