Супа с лобода и джанки

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Супа с лобода и джанки1 / 2
13/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • лобода - 1 пълна шепа
  • джанки - 1 пълна шепа
  • кромид лук - 1 едра глава
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 стрък
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • домати - 2 бр. по - едри или 300 г консервирани
  • олио - 3 с.л.
  • зеленчуков бульон - 3 кубчета
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера загрейте олиото и в него запържете до омекване ситно нарязаните кромид лук и моркови.

Добавете 2 литра вода, кубчетата зеленчуков бульон и изчакайте супата да заври под ключ.

Добавете нарязаните на ситно дръжки от целината и магданоза, ориза и солта.

Когато оризът омекне, сложете предварително обелените и настъргани домати, наситнената лобода и джанките - цели.

Оставете супата да заври отново, намалете след това котлона и я оставете да покъкри 15 минути.

Изключете котлона и поръсете със ситно нарязаните листа магданоз и целина. Поръсете със сол, при необходимост.

По желание сервирайте всяка порция зеленчукова супа с по едно поширано яйце в нея.

Супата с лобода и джанки е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: