Супа с лобода

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Супа с лобода1 / 2
19/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Трябват ви само малко свежи листа лобода и половин част в кухнята, за да сътворите тази великолепна супа"

Необходими Продукти

  • лобода - около 500 - 600 г
  • киселец - няколко листа
  • лук - 1 глава кромид или 1 - 2 стръка зелен
  • моркови - 1 малък
  • целина - 1 стрък
  • картофи - 1 брой
  • ориз - 2 с.л. или фиде
  • домати - 1 - 2 броя от консерва
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка скълцан
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре измийте и почистете всички зеленчуци.

Сложете 1, 5 л вода в тенджера на котлона и добавете олиото, скълцания лук, моркова, целината, обеления и нарязан картоф и ориза.

Оставете да ври до омекване на ориза и добавете накъсаната лобода с намачканите домати, магданоза и киселеца по желание.

Разбъркайте добре и оставете да къкри за 6-7 минути.

Накрая овкусете супата с лобода със сол и черен пипер. По желание може да я застроите с 1 разбито яйце с 2 с.л. кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Валвал
Валвал
получава се много добре , ако е застроите с яйце и извара разбити в прясно мляко
04.05.2013 16:06